Actueel

< TERUG
15 juni 2018  |  NIBV ACTUEEL
​Ledenvergadering met belangrijke wijzigingen

​Ledenvergadering met belangrijke wijzigingen


Op 14 juni jl. vond de tweede ledenvergadering van 2018 van het NIBV plaats. Naast een informatief deel passeerden ook belangrijke besluiten de revue.

Het informatieve deel van de ledenvergadering startte op Fort Rijnauwen. Onder rondleiding van een heuse boswachter kwamen we er achter dat dit een van de grootste forten van Nederland is en het werd gebouwd in 1867-1869 als deel van de vooruitgeschoven linieforten bij Utrecht. Als je het hele bouwwerk ziet is het nog bijzonder knap dat men dit toentertijd zo heeft kunnen realiseren. Ook weten we dat het Fort niet meer door mensen wordt bewoond, maar in de winter wel door een hoop vleermuizen en andere bijzondere diersoorten. Ook hebben we geleerd dat scheuren op nóg een manier kunnen ontstaan, namelijk door explosies. Maar ook die kunnen met het juiste materiaal goed afgedicht worden.

Na de rondleiding volgde de vergadering. Een hoop “vloeistofdicht-documenten” zijn aangepast. Maar de feitelijke ingebruikname wacht op groen licht vanuit de Raad voor Accreditatie. Daarnaast kwam het financiële beleid voor de komende tijd aan de orde. Om de huidige leden aan ons te binden en hopelijk ook meer leden aan te trekken is voorgesteld om de contributie met ruim een derde te verlagen. Ook zal geïnvesteerd worden in het bezoeken van Omgevingsdiensten, oliemaatschappijen en andere belangrijke spelers in de markt omdat er een hoop onwetendheid blijkt te zijn ten aanzien van de regelgeving rondom het aanleggen en herstellen van vloeistofdichte voorzieningen. Tot slot zal het NIBV zich gaan richten op de aannemers die bodemsaneringen (BRL SIKB 7000) uitvoeren. Redenen hiervoor zijn: een groot deel van onze leden heeft ook deze BRL, het past bij het NIBV en het NIBV heeft ook de kennis en het netwerk om dit soort aannemers te vertegenwoordigen en (misschien wel het meest belangrijke) hebben deze aannemers nog niet echt een zichtbare vertegenwoordiging in de markt. De aanwezige leden ondersteunden allen het voorgenomen beleid. 

Na de vergadering was er tijd voor diner en netwerken. Ook daar kwam de toekomst aan bod en werd het vermoeden uitgesproken dat waterstof wel eens het medium van de toekomst zou kunnen zijn voor onze mobiliteit. Geen benzine-auto’s meer, geen vloeistofdichte vloeren… maar goed, dan valt waarschijnlijk wel een hoop te saneren.